Tarief en vergoeding van de behandeling bij Psycholoog Lelystad

Vergoeding, stem het af met je verzekeraar

Je doet er goed aan even bij je verzekering te informeren over een vergoeding. De verschillen kunnen groot zijn: van een volledige vergoeding of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets. Een individuele afspraak kost € 118 per sessie. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost € 135 per sessie. In de meeste gevallen hebben we tussen de 5 en 10 behandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek bepalen we samen welke afspraaklengte past bij jouw behandeling. Jouw wensen en behoeften staan hierbij altijd voorop, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Afspraak annuleren

De afspraak met je psycholoog kan je altijd afzeggen. Doe dit wel 24 uur van tevoren, want dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we helaas de kosten van de afspraak in rekening brengen. Valt die 24 uur in het weekend? Stuur ons dan uiterlijk 24 uur van tevoren een mail met je afzegging of spreek onze voicemail in. Dan brengen we de kosten niet in rekening.

Wordt Psycholoog Lelystad vergoed?

De laatste jaren krijg je steeds minder vergoed voor behandelingen voor psychische klachten vanuit de zorgverzekering. Behandelingen voor burn-out, stressklachten, rouwverwerking en relatietherapie worden sowieso niet vergoed.

Bij ons krijg je geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is het in sommige gevallen wel mogelijk om een vergoeding te krijgen. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar. Wil je meer lezen over de vergoeding vanuit je zorgverzekering en hoe het zit het met je eigen risico? Lees hier meer: vergoeding zorgverzekering psychologische zorg.

Vergoeding via je werkgever

Je werkgever heeft er net zoveel voordeel bij dat jij goed in je vel zit als jijzelf. Want als jij goed in je vel zit, heb je vaak meer plezier in je werk en maakt dat je een stuk productiever. Dat zien steeds meer werkgevers in en daarom werken we samen met werkgevers door heel Nederland. Grote kans dat jouw werkgever je hier ook bij wilt ondersteunen. Veel bedrijven hebben zelfs geld opzijgezet om in te zetten voor jouw werkgeluk of ze hebben een potje waaruit ze de kosten van jouw psycholoog kunnen vergoeden.

Vraag aan je werkgever hoe dit zit of laat ons contact opnemen met jouw werkgever. Dan regelen wij de rest. Lees hier meer informatie over vergoeding via je werkgever.

Contact

Wil je meer weten over vergoedingen en tarieven, of als je een afspraak wilt maken: bel mij of stuur even een mail naar praktijk Psycholoog Lelystad ter attentie van Hans Otto.