Therapie Lelystad – Hans Otto

Als je de eerste keer bij me komt, nemen we de tijd voor je verhaal. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid te vertellen wat er speelt, en als je er niet helemaal uitkomt, help ik je de woorden te vinden om het zo precies mogelijk te vertellen. Het gaat me dan overigens niet alleen om je klacht, je zult merken dat ik op verschillende gebieden wat meer precies in ga en meer te weten wil komen.

Gaandeweg dat gesprek zal ik je vragen wat je doel is. We kijken bij Therapie Lelystad niet alleen waar je nu in zit, maar ook waar je naartoe wilt. Ik help je heldere doelen te formuleren en samen gaan we na of ze ook haalbaar zijn.

Een behandeling die bij je past

De manier waarop ik behandel bij Therapie Lelystad gaat helemaal uit van jou. Van je klacht of vraag natuurlijk, maar ook van je kwaliteiten. Je kunt het zo zien: je weg uit deze situatie is een weg van persoonlijke groei. Die kan ik je niet opleggen, we ontwikkelen (of herontdekken) de vaardigheden die je al in je hebt. Jij bepaalt die groei. Ik stimuleer je, houd je een spiegel voor, help je inzien wat vaste patronen zijn in je leven. Zo ontwikkelt zich een behandeling op maat, waarbij ik in- en aanvul wat jij nodig hebt.

Zo groei je stap voor stap naar een nieuwe situatie. Maar dat niet alleen, je leert ondertussen veel van jezelf en wat je allemaal kunt. Daar heb je nog lang na de behandeling heel veel aan.

Bekijk hier de therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Lelystad. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Therapie Lelystad: denken, voelen en doen.

De behandeling is gericht op gedrag, inzicht en ervaring. We praten. We duiden. We leren. Daarbij schuwen we geen enkel onderwerp; zaken die nu spelen, situaties in het verleden, maar ook dromen, fantasieën en beelden die spontaan opkomen.

De drie pijlers zijn gedrag, inzicht en ervaring.

Over gedrag. Oftewel: cognitieve gedragstherapie. Wat houdt dat in? Nou, cognitief betekent ‘gedachten’ en gedrag natuurlijk ‘hoe je je gedraagt’. Veel klachten vinden hun oorsprong in gedachten die je gedrag bepalen. Maar veel van die gedachtenkronkels kloppen eigenlijk helemaal niet. Om er achter te komen welke gedachten veel beter passen (en die je meteen helpen in jouw situatie) ga je zelf op onderzoek. Je komt er proefondervindelijk achter wat er zou gebeuren als je de dingen eens anders deed. Is het wel zo eng? Voelt het wel zo raar? Reageren ze wel zo anders? En hoe voelt het voor jou?

Over inzicht. Goed naar jezelf kijken is zo ongeveer het moeilijkste dat er is. Gedurende je leven heb je gewoontes opgepikt: denkpatronen, reacties, vooroordelen, vooringenomenheden. Dingen die je ooit goed van pas kwamen, maar die zitten je nu eigenlijk in de weg. Alleen, omdat jij aan de binnenkant van jou zit, is het lastig ze zelf te herkennen. Ik help je met Therapie Lelystad de standaard patronen in jouw leven te zien. Je snapt hoe het zit, je herkent je valkuilen. Vaak is die kennis al genoeg om aan de slag te kunnen. Daarnaast geef ik je letterlijk inzicht in het probleem of de vraag die je hebt; ik leg uit wat het betekent en geef je aanvullende literatuur als je wilt.

Over ervaring. Belangrijk aan mijn behandeling bij Therapie Lelystad is dat we niet ‘praten over’ maar dat we ‘werken in’ de situaties die voor jou spelen. Zo snap je niet alleen met je verstand wat je kunt doen, maar kun je het meteen beleven. In de veilige omgeving van mijn praktijk kun je uitproberen, ervaren hoe het voelt, beleven wat er verandert.

Op eigen benen
De behandeling van Therapie Lelystad is er op gericht dat je het allemaal snel weer zelf kunt, vanuit jezelf en met de mensen om je heen. Ik houd wel graag vinger aan de pols, dus meestal maken we na een aantal maanden opnieuw een afspraak. Dat doe ik vanuit beroepsmatige plicht, maar ook omdat je me aan het hart gaat. Ik doe mijn werk op een persoonlijke en betrokken manier vanuit de wens mensen te helpen. Je bent dus geen ‘nummer’, geen ‘klacht’, maar een mens die dat extra beetje aandacht gewoonweg verdient.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel of mail naar Therapie Lelystad ter attentie van Hans Otto.